Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Τα 40 καλύτερα πράγματα για να κάνεις το σαββατοκύριακο

Πολλές και διάφορες επιλογές έρχεται να μας προσφέρει το weekend για μικρούς και μεγάλους στην Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 12 Απριλίου 2024

Με μία πλειάδα από διάφορες και ενδιαφέρουσες επιλογές μας βρίσκει το σαββατοκύριακο. Ετοιμάσου για το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2024 που αρχίζει την Παρασκευή στο θέατρο Ριάλτο με προβολές και στο Ζήνα Πάλας στη Λευκωσία. Ταυτόχρονα, υπάρχουν επιλογές για το παιδί με παιδικό θέατρο, φεστιβάλ παιχνιδιών και άλλες δραστηριότητες. Επιλογές για θέατρο, μουσική, προβολές και πολλά άλλα που θα σε κάνουν να περάσεις ένα ακόμα χαλαρό σαββατοκύριακο στην Κύπρο.

343438546_161988626524195_220904283269282999_n.jpg

22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2024
Από τις 12 μέχρι τις 20 Απριλίου θα διεξαχθεί φέτος το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός στον τομέα του κινηματογράφου στην Κύπρο, κι ένα από τα σημαντικότερα στο ετήσιο πολιτιστικό ημερολόγιο. Με έντονο διεθνή χαρακτήρα, το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2024 θα αποτελέσει, για μια ακόμη χρονιά, το κατεξοχήν πεδίο καλλιτεχνικής εξερεύνησης και ψυχαγωγίας για τους λάτρεις του σινεμά στο νησί, που θα κατακλύσουν το Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό και το Ζήνα Πάλας στη Λευκωσία. Οι διοργανωτές, το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο, εγγυώνται μια συναρπαστική διαδρομή στο πιο ενδιαφέρον σινεμά της εποχής μας, με πολυαναμενόμενες ταινίες πρώτης προβολής καταξιωμένων κινηματογραφιστών και επιλεγμένα «διαμάντια» από υποσχόμενους σκηνοθέτες. Το κοινό θα απολαύσει κοινωνικά ευαίσθητες και καλλιτεχνικά ανατρεπτικές προτάσεις του ποιοτικού ανεξάρτητου κινηματογράφου από όλο τον κόσμο και την Κύπρο. Το γενικό πρόσταγμα στον καταρτισμό του προγράμματος και των παράλληλων εκδηλώσεων έχει και φέτος το δίδυμο των Καλλιτεχνικών Διευθυντών που αποτελείται από τους σκηνοθέτες και εκπαιδευτές κινηματογράφου Αργυρώ Νικολάου και Μάριο Λιζίδη. Ένα πρόγραμμα με ταινίες από διαφορετικά μέρη του κόσμου θα αποτελέσει βασικό πόλο έλξης και φέτος με είκοσι και πλέον ταινίες μυθοπλασίας. Το Τμήμα Viewfinder φιλοξενεί ταινίες που ξεχώρισαν διεθνώς, ενώ πολλές ευχάριστες εκπλήξεις περιμένουν και φέτος τους θεατές από τις επιλογές του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος – Glocal Images. Τέσσερις πρόσφατες προτάσεις αξιώσεων από Κύπριους δημιουργούς συγκροτούν το Κυπριακό Διαγωνιστικό Τμήμα, που φέτος θα είναι σημείο αναφοράς. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθούν οι νέες ταινίες του Ken Loach The Old Oak, του Wim Wenders Perfect Days και της Agnieszka Holland Green Border. Στις προβολές θα προστεθούν οι ταινίες του παράλληλου προγράμματος και της φετινής έκδοσης του φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες για Παιδιά και Νέους, ενώ σε ειδική προβολή εκτός διαγωνιστικού προβάλλεται η βραβευμένη ταινία της Ασημίνας Προέδρου Πίσω από τις Θημωνιές. Η φετινή τελετή έναρξης και λήξης στο Θέατρο Ριάλτο, στις 12 και 20 Απριλίου αντίστοιχα, θα φέρουν την υπογραφή της πολυσχιδούς δημιουργού Λίας Χαράκη.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
>> Παρ 12-Σ 20 Απριλίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός & Ζήνα Πάλας, Λευκωσία.

nor_casal_quartett.jpg

Κουαρτέτο Εγχόρδων «Casal Quartet» στο Μαρκίδειο
Η σειρά συναυλιών κλασικής μουσικής “Technopolis 20 Classics” παρουσιάζει το διεθνώς αναγνωρισμένο κουαρτέτο εγχόρδων “casalQuartett”, στο Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, στις 20.00. Το Casal Quartet δημιουργήθηκε το 1996 στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Η κουαρτέτο αποτελείται από τους Felix Froschhammer και Rachel Späth (βιολιά), τον Markus Fleck (βιόλα) και τον Andreas Fleck (τσέλο). Με περισσότερες από 1.500 συναυλίες σε πολλά μέρη του κόσμου και σε φημισμένα φεστιβάλ, το casalQuartet έχει γοητεύσει το κοινό με την μουσικότητά του. Το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί θα περιλαμβάνει έργα των Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert, Edvard Grieg και George Gershwin.
>> Παρασκευή 12, Mαρκίδειο Πάφου, 20.00. Προπώληση: www.soldoutticketbox.com. Πληροφορίες: 70002420

ellopia_12.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Η Ελλοπία στο DownTown live
Η Ελλοπία έρχεται στη σκηνή του DownTown live στη Λευκωσία για να μας ταξιδέψει με τα τραγούδια της στα μαγικά μονοπάτια της ελληνικής μουσικής. Οι έντεχνες μελωδίες θα επαναφέρουν όμορφες μνήμες από αγαπημένα τραγούδια. Μια βραδιά σχεδόν μυσταγωγική, θα περιπλανηθείτε ανάμεσα στα τραγούδια που αγαπήσατε.
>> Παρασκευή 12 Απριλίου, DownTown live, Λευκωσία. Πληρ. 99810011.

nor_premiere5 (1).jpg


Premiere 5- Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου στο Δημ. Θέατρο Λάρνακας
Στις συναυλίες ‘Premiere 5’, η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου παρουσιάζει το εμβληματικό έργο του Antonio Vivaldi Τέσσερις Eποχές (Le Quattro Stagioni), ένα έργο διαχρονικό που μας οδηγεί σε μια αισθητηριακή εξερεύνηση των θαυμάτων της φύσης. O βιολιστής και μέλος της Ορχήστρας στα πρώτα βιολιά Αντώνης Παρτζίλης ερμηνεύει τα σόλο μέρη στα πανέμορφα, δεξιοτεχνικά και γεμάτα πάθος αυτά κοντσέρτα για βιολί και ορχήστρα. Η αριστουργηματική Συμφωνία αρ. 40 σε Σολ ελάσονα του Mozart που ακολουθεί, ταιριάζει θαυμάσια με τον έντονο συναισθηματισμό των Τεσσάρων Εποχών. Εύστοχα ο μουσικολόγος Charles Rosen την περιγράφει ως «ένα έργο πάθους, βίας και πένθους.»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Antonio Vivaldi: Οι Τέσσερις Εποχές (Le Quattro Stagioni)
Wolfgang Amadeus Mozart: Συμφωνία αρ. 40 σε Σολ ελάσονα, Κ. 550
(διάρκεια: 80´-90΄)

Αντώνης Παρτζίλης βιολί
Douglas Boyd μαέστρος
>> Παρασκευή 12 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 20:30. Προπώληση: cyso.interticket.com
Πληροφορίες: 22 463144, www.cyso.org.cy

nor_to_keno_aftoprosopos.jpg

«Το κενό αυτοπροσώπως» στο Θέατρο Δέντρο
Έργο γραμμένο την εποχή των μνημονίων «Το κενό αυτοπροσώπως» του Άκη Δήμου έχει ως φόντο την οικονομική κρίση και την ελληνική πολιτική ιστορία από τη Δικτατορία, το Πολυτεχνείο, τη Μεταπολίτευση και μετά, μέχρι και την «πρώτη φορά Αριστερά». Η αίσθηση της ματαίωσης -ατομικής και συλλογικής- είναι η αφορμή για τα όσα θα δούμε επί σκηνής στην παράσταση που σκηνοθετεί ξανά για το Θέατρο Δέντρο, ο Γιώργος Μουαΐμης, ένα χρόνο μετά την καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία που σημείωσε η παράσταση «Μαμά». Τους τέσσερις ήρωες-αντιήρωες του έργου ενσαρκώνουν με περίσσια ερμηνευτική μαεστρία ο Σταύρος Λούρας, η Αννίτα Σαντοριναίου, η Έρικα Μπεγέτη και ο Άγγελος Χατζημιχαήλ. Μαζί τους επί σκηνής η πιανίστρια Κυριακή Ιακωβίδου.
Παρασκευή 12- Κυριακή 14 Απριλίου, Θέατρο Δέντρο, 20:30 (Κυρ. 19:00). Προπώληση: Soldout Tickets & Καταστήματα Stephanis. Κρατήσεις: 99520835.

istoriaagaphis-1024x683.2e16d0ba.fill-1375x729.width-800.png

Μια ιστορία αγάπης, Νέα Σκηνή ΘΟΚ
Η Κάτια και η Ζυστίν βιώνουν τον απόλυτο έρωτα. Το ξεκίνημά τους είναι ειδυλλιακό. Η Ζυστίν επιθυμεί ένα παιδί και η Κάτια μένει έγκυος με εξωσωματική γονιμοποίηση. Λίγες μέρες πριν από τη γέννηση της κόρης τους, η Ζυστίν εξαφανίζεται και δώδεκα χρόνια αργότερα ο Γουίλιαμ, ο αδελφός της Κάτια, την εντοπίζει και της κάνει μια πρόταση που θα ανατρέψει τη μοίρα όλων. Το έργο του Γάλλου συγγραφέα και ηθοποιού Αλέξης Μισαλίκ, βραβευμένο με τέσσερα βραβεία Molière το 2020, πραγματεύεται ένα θέμα απτό και αρκετά γνώριμο: τον τρόπο με τον οποίο η αγάπη καταφέρνει να αλλάξει τη ζωή μας και να της δώσει αξία. Μια ιστορία αγάπης, λοιπόν, με έντονα συναισθήματα, συγκρούσεις, αδιέξοδα, διλήμματα, εκπλήξεις, χαρές και λύπες, αποτυπωμένη με τρυφερότητα, σαρκασμό και, πάνω απ’ όλα, χιούμορ. Η σκηνοθέτρια Ελένη Αναστασίου και οι συνεργάτες της καλούνται να αναδείξουν μέσα από την απλότητα και τη φρεσκάδα της σύγχρονης γλώσσας του έργου τις ποικίλες εκφάνσεις της ζωής και του καίριου συστατικού της: της αγάπης. Παίζουν: Γρηγόρης Γεωργίου, Σαββίνα Γεωργίου, Ηλιάνα Κάκκουρα, Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Ελένη Σιδερά. Συμμετέχει: Διαμάντω Κωνσταντίνου.
>> Κάθε Παρασκευή-Σάββατο (20:30) και Κυριακή (18:00). Εισιτήρια: https://www.thoc.org.cy/ και από το ταμείο του ΘΟΚ.

premiera.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Τέλειοι Ξένοι
Οι «Tέλειοι Ξένοι» του Π. Τζενοβέζε σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη είναι η παράσταση που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς και που καταχειροκροτήθηκε από περισσότερους από 80.000 θεατές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για δυο σεζόν, έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο. Eπτά φίλοι συναντιούνται για γεύμα στο σπίτι ενός εκ των ζευγαριών.  Αποφασίζουν να παίξουν ένα παιχνίδι. Αφήνουν όλοι τα κινητά τους στη μέση του τραπεζιού και μοιράζονται μεταξύ τους το περιεχόμενο από κάθε μήνυμα, email ή τηλέφωνο που λαμβάνουν. Μυστικά έρχονται στην επιφάνεια που διαταράσσουν την ισορροπία στις σχέσεις. Γιατί όπως είπε και ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές, «Ο καθένας από εμάς έχει τρεις ζωές, μία δημόσια, μία προσωπική και μία μυστική.» Και σαν να μην έφταναν  οι τρεις ζωές,  έχει και Πανσέληνο… Παίζουν: Μυρτώ Αλικάκη, Πέτρος Λαγούτης («Παγιδευμένοι»), Γιώργος Χρανιώτης, Κατερίνα Μισιχρόνη, Δημήτρης Λιόλιος, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Σοφία Μανωλάκου και Αλίκη Κακολύρη.
>> Παρασκευή 12 (21:00), Σάββατο 13 (18:00 & 21:00) Απριλίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 21:00 / Κυριακή 14 (18:00 & 21:00), Δημοτικό Θέατρο Λατσιών. Τιμή Εισιτηρίων: €30 & €25. Προπώληση Εισιτηρίων: www.ticketmaster.cy, Καταστήματα ACS Courier.

lagios2.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Αφιέρωμα στον Δημήτρη Λάγιο
Το Φωνητικό Σύνολο της Διάστασης μαζί με το μουσικό σχήμα "Ες αεί", διοργανώνουν και παρουσιάζουν τον Απρίλιο - μήνας γέννησης και θανάτου του Δημήτρη Λάγιου - ξεχωριστές μουσικές βραδιές στο οίκημα της Διάστασης, που βρίσκεται στην Πλατεία του Παλιού Λιμανιού, στην αίθουσα «Πλεύσις». Οι μουσικές βραδιές θα αποτελέσουν μια μουσική αναδρομή στη ζωή και το έργο του παντοτινού, πραγματικού και αξέχαστου φίλου, Δημήτρη Λάγιου. To Φωνητικό Σύνολο διευθύνει η Χριστίνα Κρασίδου.
>> Παρασκευή 12 Απριλίου, Αίθουσα «Πλεύσις» Παλιό Λιμάνι Λεμεσού, 20:30. Προπώληση www.ticketmaster.cy και σε όλα τα καταστήματα ACS COURIER.

isnotga.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Πλούσια Τέχνη σε Δύσκολους Καιρούς στην Isnotgallery
Η 16η έκδοση της ‘‘Πλούσιας Τέχνης σε Δύσκολους Καιρούς’’ παρουσιάζει έργα τέχνης από νέους, αλλά και καταξιωμένους καλλιτέχνες σε προσιτές τιμές. Με μότο «επειδή η τέχνη είναι προνόμιο όλων», παρουσιάζουμε στο κοινό επιλεγμένα έργα τέχνης από νέους, αλλά και καταξιωμένους καλλιτέχνες σε τιμές οι οποίες δεν ξεπερνούν τα 500 ευρώ. Με την 16η έκδοση της «Πλούσιας Τέχνης σε Δύσκολους Καιρούς» συνεχίζουμε να ενισχύουμε τους καλλιτέχνες και κατ’ επέκταση την παραγωγή εξαιρετικών έργων τέχνης των οποίων οι τιμές πώλησης τους δεν θα ξεπερνούν τα 500 ευρώ έκαστο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο νέοι αγοραστές θα μπορούν επιτέλους να αποκτήσουν ένα αξιόλογο έργο τέχνης σε προσιτή τιμή.
>> Παρασκευή 12 Απριλίου, Isnotgallery, Παλιά Λευκωσία, 19:00. Διάρκεια έκθεσης μέχρι τις 27 Απριλίου.

Zisis_Roubos_Photo.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Ο κωμικός Ζήσης Ρούμπος
στην Κύπρο
Ο κωμικός Ζήσης Ρούμπος που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε μέσα από το «Κάψε το Σενάριο», μετά την σουρεαλιστικά ξεκαρδιστική, πρώτη παράσταση του με τίτλο «Πόζα Μηδέν», υποκύπτει στην αγάπη του στον υπερηρωικό κινηματογράφο και επιστρέφει συστήνοντας την «Σούπερ Δύναμη». Σε αυτή μας μιλάει για την εποχή των υπερ-ηρώων που διανύουμε. Όχι τους σούπερ ήρωες των ταινιών αλλά όλους εμάς. Γιατί πραγματικά, χρειάζονται σούπερ δυνάμεις για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στο σήμερα.
>> Παρασκευή 12 Απριλίου, Opus Events Venue, Λεμεσός / Σάββατο 13 Απριλίου, Μουσική Σκηνή Red, Λευκωσία / Κυριακή 14 Απριλίου, Savino Live, Λάρνακα. Εισιτήρια διατίθενται 16 ευρώ μέσω του www.ticketmaster.cy και από όλα τα καταστήματα της ACS Courier.

fairytale-museum.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Διαδραστικό εργαστήριο στο Μουσείο Παραμυθιού
Το Μουσείο Παραμυθιού καλεί τους γονείς να γεμίσουν τις βαλίτσες τους με χαρά, ιδέες, ιστορίες, πολύ όρεξη και να ανακαλύψουν και να εξερευνήσουν την πιο μαγική χώρα, την χώρα των συναισθημάτων! Μέσα από ένα διαδραστικό εργαστήριο που περιλαμβάνει παραμύθια και δημιουργικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, το εργαστήρι στοχεύει στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών καθώς επίσης την ευαισθητοποίηση των γονιών στο «emotion coaching». Στο κάθε εργαστήρι μπορούν να συμμετέχουν όσα μέλη της οικογένειας επιθυμούν ( παιδιά άνω 5 ετών). Τo εργαστήρι θα συντονίζει η Βίκυ Μπαλωμένου, συστημική ψυχοθεραπεύτρια-οικογενειακή θεραπεύτρια, διευθύντρια Μουσείου Παραμυθιού, διευθύντρια Systemic Family Institute of Cyprus.
>> Σάββατο 12 Απριλίου, Μουσείου Παραμυθιού, Λευκωσία, 17:00-18:30. Δωρεάν συμμετοχή. Για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής σε ένα από τα εργαστήρια, μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω email στο info@fairytalemuseum.org.cy ή μέσω messenger.

planitario.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Παγκόσμια μέρα Αστροναυτικής στο Πλανητάριο Κύπρου
Στις 12 Απριλίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια μέρα Αστροναυτικής και τη Διεθνής Ημέρα της Πτήσης του Ανθρώπου στο Διάστημα στο Πλανητάρτιο Κύπρου και ταξιδεύουμε από τον Πλανήτη μας στο Διάστημα. Το Πλανητάριο Κύπρου, ως προορισμός εξερεύνησης και μάθησης μας εμπνέει να προχωρήσουμε μπροστά και να πετύχουμε μαζί περισσότερα! Περισσότερα ΕΔΩ
>> Παρασκευή 12 Απριλίου, Πλανητάριου Κύπρου, Επισκοπειό, 16.00.

FOTO_KAI_TORA_OI_DYO_MAS.2e16d0ba.fill-1375x72.width-800.jpg

Και τώρα οι δυο μας, Θέατρο Δέντρο
Ένα από τα συγκλονιστικότερα έργα της σύγχρονης ρωσικής δραματουργίας, το «Και τώρα οι δυο μας» του Αλεξάντερ Γκέλμαν ανεβαίνει στο Θέατρο Δέντρο σε σκηνοθεσία του διακεκριμένου Ελλαδίτη σκηνοθέτη και ηθοποιού Χρήστου Σουγάρη. Ένα έργο σταθερά επίκαιρο αφού πραγματεύεται το καταστροφικό πάθος για ανέλιξη και εξουσία στον εργασιακό χώρο καταδεικνύοντας τις αιτίες που απομακρύνουν τον άνθρωπο από την ηθική του υπόσταση. Το έργο, που έχει παρουσιαστεί σε πολλές χώρες του κόσμου με μεγάλη επιτυχία, φωτογραφίζει την ισοπέδωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας όταν η φιλοδοξία και το συμφέρον επιτρέπουν την εκμετάλλευση… Παίζουν: Χρήστος Σουγάρης, Κατερίνα Λούρα, Κυριακή Ιακωβίδου.
>> Παρασκευή 12, Σάββατο 13 Απριλίου, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία 22:45. Διάρκεια παράστασης: 65 λεπτά. Εισιτήρια: Soldout Tickets και στα Kαταστήματα STEPHANIS.

theatro_dionisos.2e16d0ba.fill-1375x729.width-.width-800.jpg

Μικρά συζυγικά εγκλήματα, Θέατρο Διόνυσος
Ο Ζιλ, διάσημος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων και η γυναικά του Λίζα, επιστρέφουν στο σπίτι τους από́ το νοσοκομείο όπου ο Ζιλ βρισκόταν για 15 μέρες, μετά από́ ένα ατύχημα που τον τραυμάτισε στο κεφάλι με αποτέλεσμα, να έχει χάσει τη μνήμη του. Η Λίζα προσπαθεί́ να τον βοηθήσει να επανακτήσει την μνήμη του. Ωστόσο, μέσα από́ τον διάλογο τους, αποκαλύπτονται μεγάλες αλήθειες και ψέματα, που ανατρέπουν την πραγματικότητα και των δύο. Σκηνοθεσία: Σώτος Σταυράκης. Παίζουν: Έλενα Χριστοφή, Χρήστος Γιάγκου.
>> Παραστάσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο (20:30), Κυριακή (18:30) μέχρι τις 21 Απριλίου, Θέατρο Διόνυσος, Λευκωσία. Εισιτήρια: Soldouticketbox.com Πληροφορίες: 22818999 & 99621845.

16108-sitesdefaultfilesfestival_neraidas_2d0T..width-800 (1).jpg


7ο Φεστιβάλ Νεράιδων
Για το φεστιβάλ Νεράιδων, θα πάμε και φέτος στο Αυγόρου, το χωριό της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου. Νεράιδες, πρίγκιπες, πριγκίπισσες, ιππότες, λάτρεις, πειρατές και υπερήρωες, μαζευτείτε για να ζήσετε μια αξέχαστη μέρα περιπέτειας και φαντασίας στο μαγευτικό περιβάλλον του βοτανικού πάρκου. Οι δραστηριότητες στους Βοτανικούς Κήπους, στον Λαβύρινθο και στο Μαγεμένο Δάσος περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: Περιπέτεια στο Λαβύρινθο, Live Action Role Play, Μεσαιωνική μάχη και ξιφομαχία, Τοξοβολία και ακοντισμό, Παιχνίδια στην αρένα, Αφήγηση παραμυθιών, Ζωγραφική προσώπου κ.ά.
>> Σ 13 & Κ 14 Απριλίου, CyHerbia Botanical Park & Labyrinth, Αυγόρου, ελ. επ. Αμμοχώστου, 09.30-18.00. Πληρ. 99915443.

SETSOYAN_3.width-800.width-800.width-800.jpg


Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν, Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ

Σε μια απομακρυσμένη επαρχία της Κίνας, το Σε Tσουάν, η Σεν Τε αναμετριέται με τις αντιφάσεις της ζωής αλλά και της καθημερινότητας, στην προσπάθειά της να επιβιώσει. Οι θεοί, που ταξιδεύουν στο Σε Tσουάν αναζητώντας καλές και γενναιόδωρες ψυχές, εντοπίζουν την καλόκαρδη πόρνη Σεν Τε, η οποία είναι η μόνη που δέχεται να τους φιλοξενήσει. Για να την ευχαριστήσουν, της προσφέρουν χρήματα. Έχουν όμως έναν όρο: να συνεχίσει να υπηρετεί το καλό. Η Σεν Τε καταφέρνει να αγοράσει ένα μικρό καπνοπωλείο, το οποίο πολύ γρήγορα κατακλύζεται από δεκάδες συμπολίτες της και τα υπερβολικά αιτήματά τους. Της ζητούν όλο και περισσότερα. Τόσο πολλά, μάλιστα, ώστε αναγκάζεται, προκειμένου να κρατήσει το μαγαζί της όρθιο, να επινοήσει ένα άλλο πρόσωπο. Πλάθει, λοιπόν, το αντίθετό της και μεταμορφώνεται στον «ξάδερφό» της, τον στυγνό επιχειρηματία Σούι Τα. Όμως πόσο θα αντέξει αυτόν τον διχασμό; Σκηνοθεσία: Κώστας Σιλβέστρος. Παίζουν: Μαρίνα Αργυρίδου, Γιώργος Αναγιωτός, Γιώργος Ευαγόρου, Άνθη Κάσινου, Αντώνης Κατσαρής, Σάββας Μενοίκου, Γιάννης Μπισμπικόπουλος, Ονησίφορος Ονησιφόρου, Σπύρος Σταυρινίδης, Πέννυ Φοινίρη, Μαρίλια Χαριδήμου, Γιολάντα Χριστοδούλου, Βαρβάρα Χριστοφή. Συμμετέχει: Σάββας Παϊσίου.
>> Παρασκευή 12, Σάββατο 13 & Κυριακή 13 Απριλίου (20:30) & Κυριακή (18:00), Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ. Πληροφορίες / Εισιτήρια: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy
Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

noteslive.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Ο
Κωνσταντίνος Χριστοφόρου στο Olio
Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου επιστρέφει δυναμικά στη νυχτερινή ζωή της Κύπρου και τραγουδά στη Λευκωσία την Παρασκευή 12 Απριλίου, σε έναν υπέροχο μάλιστα χώρο! Πιο συγκεκριμένα, το Οlio Lounge Bar & Restaurant στην καρδιά της Λευκωσίας, συνδυάζοντας ποτό, φαγητό και διασκέδαση, ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον δημπφιλή Κύπριο καλλιτέχνη, ο οποίος θα ανεβάσει τη διάθεσή μας στα ύψη!
>> Παρασκευή 12 Απριλίου, Οlio Lounge Bar & Restaurant, Λευκωσία, 21.00. Κρατήσεις: 99 997700.

det_mental_val.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Ο Mental Val στη Λευκωσία
Προετοιμαστείτε για μια αξέχαστη βραδιά γεμάτη μαγεία, καθώς o Mental Val παίρνει το κέντρο της σκηνής στο «Can You Imagine?», ξετυλίγοντας ένα μαγευτικό μείγμα ψευδαισθήσεων που συγκλονίζει το μυαλό και αποκαλύπτει την απεριόριστη δύναμη της ανθρώπινης φαντασίας. Αυτό το μαγευτικό ταξίδι στους τομείς της φαντασίας, της κωμωδίας και του μενταλισμού υπόσχεται να κλέψει τις εντυπώσεις! O βραβευμένος, ανερχόμενος Κύπριος μάγος, Mental Val, επαναπροσδιορίζει την πραγματικότητα, συνδυάζοντας γέλιο, μυστήριο, αινίγμα, μαγεία και ενθουσιασμό, δημιουργώντας ένα φαινόμενο που θα καθηλώσει το μυαλό σας!
>> Παρασκευή 12 & Σάββατο 13, Θέατρο Μασκαρίνι, Αθαλάσσης 4, Λατσιά, Λευκωσία, 20:30. Διαθέσιμα προς αγορά στο Sold Out Ticket Box

clothes-997933_1280.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Ανοιξιάτικο μάρκετ στον Στρόβολο
Το πολιτιστικό κέντρο Στροβόλου ετοιμάζεται να φιλοξενήσει μία όμορφη ανοιξιάτικη αγορά για μικρούς και μεγάλους με την ονομασία "Handmade in Cyprus" που σε καλεί να ψωνίσεις, να φας και να πιεις. Η φετινή αγορά που διοργανώνεται πραγματοποιείται με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας αντί του Πάσχα το οποίο αργεί πολύ φέτος όπως γινόταν άλλες χρονιές. Ραντεβού λοιπόν στο μάρκετ "Handmade in Cyprus" για να πάρουμε και ιδέες για την επερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν.
>> Σάββατο 12 & Κυριακή 13 Απριλίου, πολιτιστικό κέντρο Στροβόλου, Λευκωσία, 11:00.

IMG-98e9cd20f46cc6b06c6457b90edd9.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Έκθεση γάμου και βάφτισης
Η Party Decor Creations / Wedding / Christenings / Events μας προσκαλεί για να μας παρουσιάσει από κοντά τις υπηρεσίες τους για τον γάμο, βάπτιση ή το πάρτυ μας. Εκεί θα βρίσκονται και εκλεκτοί συνεργάτες που θα μας βοηθήσουν για την οργάνωση του γάμου σας ή βάπτισης.
>> Σάββατο 13 (14.00-19.00) & Κυριακή 14 Απριλίου (12.00-19.00). Πληρ. 97772151.

Αβραάμ Κοντός
Μετά από συνεργασίες με αξιόλογους καλλιτέχνες της μουσικής σκηνής, όπως ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Θοδωρής Βουτσικάκης, η Μιρέλα Πάχου κ.α., αλλά και μετά από την παρουσίαση της νέας του δισκογραφικής δουλειάς «Ψυχογραφία» στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας, με στιχουργό τον Κουμέττο Κατσιολούδη, ο Αβραάμ Κοντός έρχεται στο Κοσμικό Κέντρον Αντωνάκης, για να ερμηνεύσει και να παρουσιάσει μαζί με έξι εξαίρετους μουσικούς, τραγούδια αγαπημένων δημιουργών αλλά και τραγούδια του, που προβληματίζουν και στοχεύουν σε έναν «Απολογισμό Ψυχής». Η συναυλία υπόσχεται να ενθουσιάσει το κοινό.
>> Σάββατο 13 Απριλίου, Κοσμικό Κέντρο Αντωνάκη, Λευκωσία, 21.30. Πληρ. ticketmaster.cy.

nor__photo_elena_nikolettta.jpg

«περί... (εκ)παιδεύσεως» στο The Little Worry People Art and Drama Studio and Rebirth
«Περί... (εκ)παιδεύσεως» είναι μια παράσταση που ξεχωρίζει για την πρωτοποριακή της ιδέα, γιατί συνδυάζει Podcast σε δομημένη μορφή παράστασης. Επίσης ξεχωρίζει για το Improvisation των ηθοποιών, κάτι που κάνει την κάθε παράσταση μοναδική. Ταυτόχρονα η καλή χημεία των συντελεστών, και το πολύ ωραίο κρασί που προσφέρει όπως και η μαγική και φιλική ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο μικρός καλλιτεχνικός χώρος, συμβάλουν σε μια ξεχωριστή εμπειρία. Η παράσταση πραγματεύεται τις σχέσεις μαμάδων και δασκάλων και το αντίστροφο μια σχέση πονεμένη σε μια άκρως ανατρεπτική και κωμική διάσταση. Με χιούμορ άμεσο και αιχμηρό η Νικολέττα και η Έλενα υποδύονται ρόλους μαμάδων της διπλανής πόρτας και ίσως όχι και τόσο διπλανής. Μαμάδες και δασκάλες στα καλύτερα τους, της ταλαιπωρίας, του ανταγωνισμού, οι φίλες, οι κολλητές, οι αππωμένες, όλες δικές μας, γελάμε μαζί τους,  αλλά τις αγαπάμε.    Ιστορίες που μας κάνουν να  ταυτιστούμε και να γελάσουμε  με την κατάντια μας, τα χρόνια περνάνε και όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν,  μαμάδες με τις ώρες έξω από τα φροντιστήρια, μαμάδες που θεωρούν ότι είναι ελίτ επειδή έτυχε να έχουν κάποια χρήματα παραπάνω,  οι δασκάλες  που ανταγωνίζονται η μια την άλλη, η καλή δασκάλα που θέλει με την καρδιά της να βοηθήσει και  πέφτει πάνω σε μια μητέρα άστα να πάνε και άλλες πολλές κωμικοτραγικές καταστάσεις.
>> Κυριακή 14 Απριλίου, The Little Worry People Art and Drama Studio and Rebirth, 19.00
Κέντρο Διαδραστικού Θεάτρου & Well-being Centre, Ορφέως 2, Μακεδονίτισσα, Λευκωσία
Kρατήσεις: 99358663. Απαραίτητη προ-πώληση εισιτηρίων, tickets are not refundable.

nicosia_sprinh.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Spring Festival στη Λευκωσία
Το αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους το Spring Festival επιστρέφει για 6η χρονιά εμπλουτισμένο και πιο fun από ποτέ για να σκορπίσει μαγικές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους! Σας περιμένουμε το διήμερο 13 και 14 Απριλίου στο Πάρκο Ακροπόλεως στην Λευκωσία για μια μοναδική εξόρμηση με πολλές διασκεδαστικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια. Ελάτε να γιορτάσουμε την Άνοιξη και να ζήσουμε όμορφες στιγμές. Προαιρετική εισφορά για τον Σύνδεσμο Φίλων Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής - €2.
>> Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Απριλίου, Πάρκο Ακροπόλεως, Λευκωσία, 10:00.

432207597_816502337187250_1345983.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

"FAT" στο Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ
Ο Φρίξος, ένας έφηβος 17 ετών, δέχεται εκφοβισμό στο σχολείο λόγω του σωματικού του μεγέθους. Εκτός από τη σχέση που έχει με τη στενή του φίλη Έφη, οι υπόλοιπες κοινωνικές του συναναστροφές γίνονται διαδικτυακά χωρίς ο Φρίξος να αποκαλύπτει ποτέ την εμφάνισή του. Ο Φρίξος δέχεται έντονη κριτική για το σώμα του τόσο από την Έφη, όσο και τη μητέρα του, κάτι στο οποίο αντιδρά έντονα. Με ευθύτητα, αμεσότητα και σύγχρονη εφηβική γλώσσα, το "FAT" αγγίζει ανοιχτά το θέμα της χοντροφοβίας και τον αρνητικό αντίκτυπο που έχει στη ζωή των ατόμων που την υφίστανται, φέρνοντας στο προσκήνιο το στιγματισμό, τις προκαταλήψεις, τον εκφοβισμό, την καταπίεση, και τον αποκλεισμό. Το έργο γράφτηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Young Europe IV» του European Theatre Convention (ETC).
>> Σάββατο 13 Απριλίου, Θέατρο Αποθήκες, ΘΟΚ, Λατσιά, Λευκωσία, 18:00
Εισιτήρια: https://tickets.thoc.org.cy/event/thoc-valitsa-fat/?lang=el

Yfantourgio.width-800.jpg

Παζαράκι νέων και μεταχειρισμένων βιβλίων
Ο εθελοντικός φιλοζωικός σύνδεσμος P.A.W.S. (Protecting Animals Without Shelter) σε συνεργασία με το “Υφαντουργείο” διοργανώνει Παζαράκι Βιβλίου το Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Απριλίου, από τις 11:00 μέχρι τις 18:00. Νέα και μεταχειρισμένα βιβλία θα πωλούνται από 1-5 ευρώ και όλα τα έσοδα θα δοθούν για την ενίσχυση του συνδέσμου για τα ιατρικά και άλλα έξοδα των αδέσποτων ζώων που βρίσκονται υπό την προστασία του P.A.W.S. Εάν έχετε βιβλία για να δωρίσετε μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 99769011. Σας περιμένουμε να μοιραστούμε τις αναμνήσεις και τη γνώση των βιβλίων με ένα καφεδάκι στΟ "Υφαντουργείο The workplace".
>> Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Απριλίου, Υφαντουργείο, Παλιά Λευκωσία, 11:00.

candle.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Φτιάχνουμε υπέροχα κεριά στο χωριό
Η εξόρμηση στη φύση σε συνδυασμό με δημιουργικές δραστηριότητες είναι η καλύτερη λύση για το Σάββατο 13 Απριλίου που πλησιάζει! Πιο συγκεκριμένα, το Οινοποιείο Οίνου Γη στο Όμοδος, με αφορμή την Άνοιξη αλλά και τις Άγιες Μέρες του Πάσχα που πλησιάζουν, διοργανώνει ένα διαδραστικό εργαστήρι κεριών σε συνεργασία με το @sixieme.cy Κατά τη διάρκεια του εργαστήριου θα μάθεις τα μυστικά πίσω από την χειροποίητη κατασκευή των κεριών καθώς θα γεύεσαι τα μοναδικά κρασιά του Οινοποιείου Οίνου Γη. Εξασφαλίστε τη θέση σας άμεσα, καλώντας στο +357 99 800 011 ή μέσω ε-μαιλ στο bookings@oenouyiwine.com
>> Σάββατο 13 Απριλίου, Κάβα Οίνου Γη, Όμοδος, 14:00 – 16:00. Τιμή Συμμετοχής:  €50 ανα άτομο


Grape-Vouni-Panagia-Cover-Top.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Τα 7 Κλειδιά φιλοξενούν το Οινοποιείο Βουνί Παναγιάς

Το καφενείο 7 Κλειδιά στη Λευκωσία ετοιμάζεται να φιλοξενήσει άλλη μία όμορφη εκδήλωση. Αυτή τη φορά λοιπόν προσκαλεί το ονοποιείο Βουνί Παναγιάς, δίνοντάς μας την ευκαιρία να απολαύσουμε σπάνια κρασιά τους. "Πήγαινε έλα Λευκωσία - Παναγιά, αφορμή βοήθα να κατέβουμε (και να ανέβουμε) στο Βουνί, να θαυμάσουμε αμπέλι (αμπέλι να δει το μάτι σου), να τρώμε, να πίνουμε και πάντα να καταλήγουμε στην ίδια προτροπή: «άτε ρε κοπέλια, και την επόμενη φορά στη Χώρα». Και περνάνε πέντε χρόνια (μόνο) και η προτροπή γίνεται (επιτέλους) πράξη, αυτό το Σάββατο 13/4, και κατεβάζουμε τους ορεινούς στην πόλη (όχι ότι μας χάλασε η άνοδος στο Βουνί, αλλά επιβάλλεται και η κάθοδος στην Πρωτεύουσα). Και για όσους δεν ξέρουν, το Βουνί Παναγιάς είναι ένα οικογενειακό (με πολλή έμφαση στη λέξη) οινοποιείο, που τόλμησε κι αγάπησε κι ανέδειξε και πίστεψε τις κυπριακές ποικιλίες τούτου του τόπου (του μικρού, του Μέγα). Ξεκινάμε στις 17:00, ανοίγουμε σπάνιες φιάλες από τα κελάρια του οινοποιείου, σερβίρουμε σε ποτήρι άλλες τόσες ετικέτες, και φέρνουμε τα τραπέζια μας κοντά (δεν γίνεται αλλιώς).
>> Σάββατο 13 Απριλίου, 7 Κλειδιά, Παλιά Λευκωσία, 17:00.

Get-ready-for-a-really-good-time.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Δωρεάν είσοδος για τα παιδιά στο Paradox Museum
Μετά από δική σας παράκληση, το Paradox Museum Limassol προσφέρει *δωρεάν είσοδο για όλα τα παιδιά ακόμα ένα Σαββατοκύριακο, στις 13 & 14 Απριλίου. Όσοι δεν προλάβατε να γιορτάσετε μαζί μας τα πρώτα μας γενέθλια στις 6 & 7 Απριλίου, φροντίσαμε να επεκτείνουμε τους εορτασμούς μας με δωρεάν είσοδο για όλα τα παιδιά για ακόμα ένα Σαββατοκύριακο, στις 13&14 Απριλίου, καθώς η ανταπόκριση που είχαμε ήταν πολύ μεγάλη. Ανταποκρινόμενοι πάντα στις ανάγκες των επισκεπτών μας, και θέλοντας να σας ευχαριστήσουμε όλους, σας περιμένουμε με δωρεάν είσοδο για όλα τα παιδιά και με δωρεάν face painting από την ομάδα του Cyprus College, από τις 11:00 έως τις 13:00.
>> Σάββατο 13-Κυριακή 14 Απριλίου, Paradox Museum, Λεμεσός.

431273117_955510969915286_5096095309198690232_.width-800.jpg


Ο Γάτος με τις μπότες

Το θέατρο Piccolo, μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε, επαναφέρει στη σκηνή τη θεατρική παράσταση «Ο Γάτος με τις μπότες» για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Μια παράσταση για παιδιά βασισμένη στο κλασικό παραμύθι "Ο παπουτσωμένος γάτος", σε μια πρωτότυπη και ευφάνταστη εκδοχή, με μεγάλη κούκλα - γάτο επί σκηνής, πολύ χιούμορ και σημαντικά μηνύματα! Ο Χαλ, μετά το θάνατο του πατέρα του, χάνει τα πάντα. Τα αδέρφια του τον διώχνουν και του αφήνουν ως μοναδική περιουσία τον γάτο. Ο Χαλ απογοητευμένος, δεν ξέρει τι να κάνει μέχρι που ο γάτος αρχίζει να του μιλάει. Τότε μαζί ξεκινούν ένα ταξίδι όλο περιπέτεια που θα τους αλλάξει τη ζωή. Μια ιστορία για τη χαρά της ζωής, τη δύναμη της θέλησης, την τόλμη, την πάλη για την επικράτηση του καλού και την νίκη της αλήθειας και της ειλικρίνειας! Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες.
>> Κυριακή 14 Απριλίου, 11:00, Κινηματοθέατρο Πανόραμα Ιδαλίου. Εισιτήρια: 10 ευρώ. Για πληροφορίες: 94409100.

pontikompourpoulithras.width-800.width-800.jpg

Ο Ποντικομπουρμπουλήθρας
Έρχεται το ποντικάκι με τις μπουρμπουλήθρες του! Ένα μικρό πανέξυπνο ποντικάκι, που θα φέρει τα πάνω κάτω στην Ποντικομπουρμπουληθροχώρα και όχι μόνο… Παρέα με την ποντικούλα του Ρόζα την Σπιρτόζα! Είναι το νέο ολοκαίνουργιο παιδικό θεατρικό έργο από την παιδική σκηνή ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ και έρχεται να μαγέψει και να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους και να τους παρασύρει σε νέες περιπέτειες. Μια ιδέα και πάλι του ηθοποιού και συγγραφέα Γιάννη Σπανού. Δυο γάτες, ο γάτος ο Ττομ και η γάτα Σερενάτα εισβάλουν στην Ποντικομπουρμπουληθροχώρα με σκοπό ν’ αρπάξουν το διάσημο μας ποντικάκι. Πράγματα και καταστάσεις θα περιπλεχτούν για τα δύο γατιά, αφού ο μικρός μας Μπουρμπουλήθρας, κρύβει μέσα του μια δύναμη – ένα τέτοιο ποντικίσιο θάρρος, που στο τέλος τα γατιά θα βγουν χαμένα, που τόλμησαν να εισέλθουν απρόσκλητα στην Ποντικομπουρμπουληθροχώρα και τόλμησαν να τα βάλουν με τα γλυκά μας ποντικάκια! Συμμετέχουν – τραγουδούν και χορεύουν οι ταλαντούχοι επαγγελματίες ηθοποιοί της παράστασης: Ο Γιάννης Σπανός , η Ευαγγελία Νικολάου, ο Πέτρος Τίγρης, η Μύρια Αργυρού και ο Χρυσοβαλάντης Λοίζου. Μια υπέροχη παιδική θεατρική παράσταση για κάθε ηλικία, για όλη την οικογένεια με πολλά χρώματα, πολλή περιπέτεια και αστείρευτη παιδική φαντασία.
>> Σάββατο 13 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 16.00 / Κυριακή 21 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 10.30. Εισιτήρια: Ticketmaster

375159645_615937210714673_1869893101706530738_.width-800.jpg


Έλβις και Μέριλιν

H Animagnet και οι Χυμοί Ένα παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Κύπρο την θεατρική παράσταση Έλβις και Μέριλιν! Οι Animagnet, δημιουργοί των μεγάλων επιτυχιών «Μεταξούλης» και «Μάλο» επιστρέφουν στην Κύπρο με νέα παράσταση που υπόσχεται πολλές συγκινήσεις, δράση, τραγούδια και μαγευτικά εφέ που θα εντυπωσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Ο Έλβις και η Μέριλιν είναι δυο χαριτωμένα ρομπότ που δουλεύουν σε φάρμα αυτοκινήτων. Βοηθούν δυο κορίτσια, την Ρωξάνη και την Έμμα, με τις δουλειές τους. Όλα θα αλλάξουν όταν στην πόλη καταφθάνει ο Ρεμί, ο παγκόσμιος Γάλλος πρωταθλητής ράλι και συλλέκτης αυτοκινήτων, με ύπουλες προθέσεις. Τα κορίτσια και τα ρομποτάκια θα πρέπει να γίνουν μια ενωμένη οικογένεια, αν θέλουν να σταματήσουν τον Ρεμί. Έλα να ζήσεις από κοντά την πιο ανθρώπινη ιστορία με πρωταγωνιστές ρομπότ! Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στα ιδρύματα Μικροί Ήρωες και Funraising Charity Foundation.
>> Κυριακή 14 Απριλίου, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, 12:00. Εισιτήρια: SoldOutTickets. Πληρ: 70088544.

ariel2.2e16d0ba.fill-1375x729.width-800.width-800.jpg

Άριελ-Η μικρή γοργόνα
H «Άριελ – Η μικρή γοργόνα», η μαγευτική παιδική διαδραστική θεατρική παράσταση, που παρουσιάζεται στην Ελλάδα τα τελευταία 2,5 χρόνια με συνεχόμενα sold out, έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο για 4 μοναδικές παραστάσεις! Αυθεντικά κοστούμια, μαγικά κόλπα, ειδικά εφέ, εντυπωσιακές χορογραφίες, μουσική, τραγούδια και πολλά διαδραστικά παιχνίδια σας περιμένουν να τα ζήσετε με την πιο όμορφη γοργόνα του βυθού. Το μαγευτικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, η μικρή γοργόνα, έρχεται από την Ελλάδα, αποκλειστικά, για πρώτη φορά στην Κύπρο! Η πανέμορφη γοργόνα Άριελ ζει σε ένα υποθαλάσσιο βασίλειο με τις μεγαλύτερες αδελφές της και τον πατέρα της. Στο βυθό της θάλασσας με τα λαμπερά κοράλλια, τα υπέροχα κοχύλια, αλλά και τα πιο όμορφα πλάσματα του βυθού, η μικρή γοργόνα, ονειρεύεται να καταφέρει μια μέρα να βγει στην επιφάνεια. Η επιθυμία της να γνωρίσει τον κόσμο, να συναντήσει τους ανθρώπους αλλά και έναν αληθινό πρίγκιπα που θα την αγαπήσει για πάντα, είναι το μεγαλύτερο της όνειρο που θα την βάλει σε απίθανες περιπέτειες. Θα τα καταφέρει άραγε; Η μάγισσα του βυθού Ούρσουλα θα την βοηθήσει; Και αν ναι, με τί αντάλλαγμα; Ο καλύτερος φίλος της Φούσκας θα κάνει τα πάντα για να την προστατέψει, όχι μόνος του όμως, αλλά μαζί με τα παιδιά. Με τη βοήθεια των μικρών θεατών που συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση, η Άριελ θα μάθει πόσο σημαντική είναι η φιλία αλλά και πόσο απαραίτητοι είναι οι στόχοι για να αποκτήσουμε όσα επιθυμούμε. Μία υπέροχη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους, με εντυπωσιακά κοστούμια, ένα μαγικό ταξίδι στον βυθό της θάλασσας, γεμάτο μουσική, χορό και πολλά παιχνίδια. Η διαδραστική παιδική παράσταση «Άριελ - Η μικρή γοργόνα», θα παρουσιαστεί στο Σατιρικό Θέατρο Λευκωσίας, για 4 μοναδικές παραστάσεις στις 13 και 14 Απριλίου 2024. Μία διαδραστική παράσταση για παιδιά, μια βιωματική εμπειρία στο θέατρο, όπου οι μικροί θεατές συμμετέχουν στην εξέλιξη της ιστορίας και νιώθουν το ευχάριστο αίσθημα της επίτευξης του στόχου με σκοπό την ανάπτυξη ξεχωριστών δεξιοτήτων, όπως η αυτοπεποίθηση και η εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Παίζουν: Λένα Δανάη Καστελιώτη, Στέλα Καπετάνιου, Ελίνα Καπετάνιου, Θοδωρής Κατσαρός.
>> Σάββατο 13 (11.30 & 15.00) & Κυριακή 14 Απριλίου (10.30 & 12.30), Σατιρικό Θέατρο Λευκωσίας. Εισιτήρια: ZONE A €15 | ZONE B €12 (www.soldoutticketbox.com).

432267081_905097084951455_4415657407518024119_.width-800.jpg


Τα ζώα δεν είναι παιχνίδι, ούτε μπιχλιμπίδι

Ο Αργύρης ο μικρός, σώνει και καλά κατοικίδιο θέλει για συντροφιά! Πείθει την μαμά και η κωμωδία ξεκινά ! Στο σπίτι έρχεται η ψηλή, η λυγερή ,η καμηλοπάρδαλη η ψηλομύτα η Ανθή, που κουτουλά στην οροφή. Γκρρρ μετά ο Άρης το λιοντάρι, με τα μαλλιά τα περμανάντ που μουγκρίζει δυνατά. Ο γλιστιρίδας παπαγάλος που ασταμάτητα μιλά, να τον χαρίσει θέλει με όλη την χαρά. Να σου και το φίδι που χορεύει και η μαμά καρδιακά παθαίνει. Σειρά παίρνει ο κροκόδειλος ο Νεοκλής, που χωρίς να το σκεφτεί ,του αγοράζει εισιτήριο χωρίς επιστροφή. Μεγάλο όνομα, διάσημο και ξακουστό, ο βάτραχος ο Νίκος ο Γυρίνος, σε συναυλίες τραγουδά ρεμπέτικα άσματα, νησιώτικα ραπ και παραδοσιακά. Στο πάρτυ έρχεται και ο πίθηκος ο Αιμίλιος, που δεν κάθεται λεπτό, τις μπανάνες όλες έχει φάει ,8 ευρώ το κιλό. Μα τα ζώα αυτά ,δεν βρίσκουν την χαρά σε σπίτια που είναι μακριά απ' τα κλαδιά, η ζούγκλα είναι το σπίτι τους , όσο και να τα αγαπάς! Τα πήρε λοιπόν μια αγκαλιά και στης ζούγκλας την καρδιά ,τα άφησε, να έχει το ένα με το άλλο συντροφιά! Και στο σπίτι η μαμά ,έφερε ένα σκυλάκι αδεσποτάκι και πλημμύρισε η καρδιά με χαμόγελα παντοτινά!
ΥΣ. Ένα έργο βασισμένο πάνω στην αγάπη των παιδιών προς τα ζώα και το αντίθετο! Πώς ένα ζώο μπορεί να κάνει τα παιδιά υπεύθυνα χαρίζοντας τους ταυτόχρονα στιγμές απόλυτης χαράς και ευτυχίας! Μα πάνω από όλα μαθαίνει στα παιδιά πως τα ζώα δεν είναι ούτε παιχνίδια ούτε μπιχλιμπίδια αλλά πιστοί και παντοτινοί φίλοι! Σκηνοθεσία: Δανάη Χρίστου. Παίζουν: Δανάη Χρίστου και Βικτώρια Αριστείδου
>> Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 11:00 στην Κύρια Σκηνή του θεάτρου Ένα, Λευκωσία (περιορισμένος αριθμός παραστάσεων). Προπώληση εισιτηρίων: Ticketmaster και ACS courier. Πληροφορίες: 22348203. Κατάλληλο για παιδία 2-10 ετών.

ilias-vrettos.2e16d0ba.fill-1375x.2e16d0ba.fil.width-800.jpg


Ηλίας Βρεττός

Ο Ηλίας Βρεττός ένας απο τους πιο αξιόλογους τραγουδιστές του ελληνικού πενταγράμμου έρχεται στην Κύπρο για να μας χαρίσει μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη διασκέδαση και χορό. Το Κεντρικό Μαθητικό Συμβούλιο και ο Σύνδεσμος Γονέων του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λακατάμιας σας προσκαλεί να απολαύσετε μια διασκεδαστική βραδιά με τον μοναδικό Ηλία Βρεττό στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμιας την Κυριακή 14 Απριλίου. Μέρος των εσόδων θα δοθεί στο Ίδρυμα Νικόλα Θεολόγου για παιδιά με καρκίνο και για στήριξη μαθητών και δράσεων του σχολείου
>> Κυριακή 14 Απριλίου, Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμιας, Λευκωσία, 19.30. Πληροφορίες και εισιτήρια: 99318654, 99482708, 99365657. Τιμή εισιτηρίου: €15 προπώληση & €20 στην είσοδο.

solea_4.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Farmers Market στην Κοιλάδα Σολέας
Την Κυριακή 14 Απριλίου από τις 11.00-17.00 δίνουμε ραντεβού στο Solea Valley Farmers Market που θα πραγματοποιηθεί στον Πολύχωρο οι Μύλοι στο χωριό Λινού. Εκεί θα υπάρχουν βιολογικά, τοπικά, εποχιακά φρούτα και λαχανικά, βιολογικό μέλι και κρασί, βιολογικά τσάγια και βότανα, φυσικά καλλυντικά με φυτικά προϊόντα αλλά και χειροποίητα προϊόντα από ντόπιους καλλιτέχνες. Δεν θα λείπει η διασκέδαση αφού θα υπάρχει Dj και ηχοσύστημα με High Station Sound για διασκέδαση. Εννοείται θα υπάρχουν φαγητά, ποτά και σνακ αλλά και παιδικές χειροτεχνίες με δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους.
>> Κυριακή 14 Απριλίου, Solea Valley Farmers Market, Πολύχωρος οι Μύλοι, χωριό Λινού. 11:00-17:00. Δωρεάν Είσοδος. Για πληροφορίες: 99194224

Nearchos_Kliridis_2.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Η κοινότητα του Αγρού τιμά τον Νέαρχο Κληρίδη
Το Ίδρυμα Πολιτισμού Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα «Νέαρχος Κ. Κληρίδης» διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης και τιμής στον Νέαρχο Κ. Κληρίδη, τον εμπνευσμένο δάσκαλο και λαογράφο που ευεργέτησε πολλαπλά τον τόπο μας. Το έργο και η συνολική προσφορά του Νέαρχου Κ. Κληρίδη στον Αγρό, στην ευρύτερη περιοχή των ορεινών κοινοτήτων και σε όλη την Κύπρο είναι τεράστιας πολιτισμικής αξίας. Εξέδωσε σαρανταεννέα σχολικά βιβλία, συνέβαλε στην πνευματική οικοδόμηση του πρώτου γυμνασίου του Αγρού, συνέγραψε αγιολογικά κείμενα, μελέτες γύρω από τα μοναστήρια της Κύπρου και παιδικά παραμύθια εμπνευσμένα από προσωπικά βιώματα, ενώ χάρη σε αυτόν διασώθηκαν μέχρι τις ημέρες μας δημοτικά τραγούδια, ήθη, έθιμα και μύθοι. Περισσότερα ΕΔΩ
>> Κυριακή 14 Απριλίου, Ξενοδοχείον Ρόδον, Αγρός, 11:00.

misos-1024x644.2e16d0ba.fill-1375x729.png

«Μίσος» από την ομάδα ενηλίκων του Teatro Angelico
Τη θεατρική παράσταση «Μίσος» παρουσιάζουν μέλη της ομάδας Ενηλίκων του Θεατρικού Εργαστηρίου του Teatro Angelico την Κυριακή 14 Απριλίου. Είναι η πρώτη από τις παραστάσεις ομάδων του Θεατρικού Εργαστηρίου για την περίοδο Απριλίου- Ιουλίου, σε σκηνοθεσία Άντζελας Ριζάκη Το «Μίσος» είναι ιδιαίτερη συρραφή συγκεκριμένων αποσπασμάτων του θεατρικού έργου «Τζόρνταν» των Άννα Ρέυνολντς και Μόιρα Μπουφίνι και του έργου «Αυτός και το παντελόνι του» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.
>> Κυριακή 14 Απριλίου, Χώρος Δημιουργίας & Έκφρασης «Κάπου Αλλού», Λευκωσία, 20:00. Πλη. 9753388.

ΧΡΥΣΩ-ΛΕΦΟΥ.webp

Πασχαλινά ζυμώματα για παιδιά με την Χρύσω Λέφου
Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό διοργανώνει την Κυριακή 14 Απριλίου ένα Πασχαλινό Δημιουργικό Εργαστήριο για παιδιά με πασχαλινά ζυμώματα. Παρέα με την αγαπημένη μας Χρύσω Λέφου τα παιδιά θα ζυμώσουν και θα ψήσουν τα δικά τους κουλούρια και φλαούνες και παράλληλα θα γνωρίσουν τα έθιμα του Πάσχα.
>> Κυριακή 14 Απριλίου, Υπαίθριος Χώρος Λαογραφικού Μουσείου Αγίου Αθανασίου, 11:00. Δωρεάν είσοδος.

nor_dancess.jpg

«Give your wish to me» στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Η σχολή χορού Outplay Dance Space παρουσιάζει τη χορευτική παράσταση «Give your wish to me», εμπνευσμένη από την ταινία «Ευχή» των Walt Disney Animation Studios. Μια φαντασμαγορική παράσταση χορού κατά την οποία οι θεατές θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν ένα υπερθέαμα χορογραφιών μπαλέτου, σύγχρονου, jazz, hip hop και breakdance. Το ονειρόδραμα της ταινίας συμπλέκεται με τον πραγματικό κόσμο του σήμερα και φέρνει αντιμέτωπο τον θεατή με το ζήτημα της πίστης στο αδύνατο, την δύναμη της συλλογικότητας, την αποφασιστικότητα και την πραγματοποίηση των ονείρων. Μια παράσταση γεμάτη περιπέτεια και ελπίδα για μικρούς και μεγάλους.
>> Κυριακή 14 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 19.00. Προπώληση Ticketmaster
ή στα καταστήματα ACS Courier. Πληρ. 77777040.


Φεστιβάλ Παιχνιδιών στο Pavilion
Την Κυριακή 14 Απριλίου από τις 10:00- 18:00, στην Αίθουσα Άνθια του Pavilion στη Λευκωσία, θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ένα ξεχωριστό φεστιβάλ παιχνιδιών. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν απεριόριστα με επιτραπέζια παιχνίδια, να γνωρίσουν και να παίξουν παιχνίδια ρόλων, επιτραπέζια παιχνίδια με μινιατούρες και card games ενώ θα υπάρχουν καταστήματα και κυπριακές εταιρείες με διαθέσιμα προς πώληση επιτραπέζια παιχνίδια. Ταυτόχρονα, σχεδιαστές επιτραπέζιων παιχνιδιών θα παρουσιάζουν τα νέα τους παιχνίδια στο κοινό που θα μπορεί να τα δοκιμάσει ενώ θα φιλοξενηθούν και καλλιτέχνες που θα παρουσιάζουν τα ξεχωριστά τους, αυθεντικά έργα. Μια πραγματικά διασκεδαστική μέρα για μικρούς και μεγάλους, όπου μπορούν να παίξουν, να δοκιμάσουν επιτραπέζια παιχνίδια που δεν έχουν εκδοθεί ακόμα (play testing), να εξερευνήσουν τον μαγικό κόσμο των επιτραπέζιων παιχνιδιών και να απολαύσουν μια γεμάτη μέρα με τους φίλους ή και την οικογένεια τους.
>> Κυριακή 14 Απριλίου, Pavilion Λευκωσία, 10.00- 18.00. Είσοδος €8. Παιδιά 12 ετών και κάτω δωρεάν.
https://cyprustabletopgaming.com 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close